Trianon emlékmű

Trianon századik évfordulójára készülve, a Szent György Lovagrend ez év tavaszán felajánlást kapott a németországi Münchenből. Franz Huber úr, a Szent György Lovagrend müncheni priorátusának tagja egy harangot adományozott Visegrádnak. A COVID-19 járvány miatt úgy tűnt, hogy idén már nem tudjuk megvalósítani az emlékmű elkészítését, hiszen a kerek évforduló idején még nagyon komoly korlátozások voltak életben.
 IMG 5344
 
Aztán felgyorsultak az események és az önkormányzattal az augusztus 20-ai avatási időpontban állapodtunk meg. Hatalmas versenyfutás kezdődött, hiszen a harangot augusztus 2-án hoztuk el polgármester úrral Münchenből. Az a tény, hogy Visegrád egy újabb köztéri emlékművel gazdagodott, nagyon sok ember kiváló munkájának köszönhető. Közülük mindenképpen kiemelendő Baracsi Erzsébet tervezői munkája és Zeller Tibor felajánlása, aki a harangláb építését önzetlenül elvállalta. Külön köszönet Mikesy Tamásnak az ünnepség lebonyolításáért.
 
Az augusztus 20-ai avatáson részt vett és beszédet mondott Szabó István a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Eőry Dénes polgármester, valamint a Szent György Lovagrend müncheni priorátusának tagjai, a Lovagrend magisztrátusa, és sok visegrádi polgár.
 
IMG 5378
 
Ha egy kicsit megkésve is, de mindenképpen méltó emléket állítottunk Trianon századik évfordulóján.

IMG 3002
 
Cseke László
Szent György Lovagrend