Palotajátékok

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok hazánk legrangosabb, és méreteit tekintve is legnagyobb középkori fesztiválja, mely minden év júliusának második hétvégéjén kerül megrendezésre.

1000-nél is többen érkeznek Olaszországból, Lengyelországból, Szlovéniából, Németországból, Csehországból, Szerbiából és persze hazánkból is a kosztümös lovagok, zenészek, mutatványosok, táncosok, íjászok – a korszak reprezentánsai, hogy három napon át a középkor bűvöletében fogadják az idelátogató nagyérdeműt.

1985-ben szerveztünk először Palotajátékokat Visegrádon, s hatalmas meglepetésünkre azonnal kiderült, hogy rengeteg embert érdekel a középkori hadászat, kultúra és életmód hazánkban.
Ez olyannyira igaz, hogy azóta egyetlen év sem telt el játékok nélkül, s mára büszkén jelenthetjük, hogy

Közép-Európa egyik vezető történelmi rendezvénysorozata.

Elérhetőségek:

Tel.: +36 30 933 7749 / +36 26 397 188, E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldal: palotajatekok.huLovagi Torna

Áprilistól-októberig a Salamon-toronyban szerda és szombati napokon, októbertől-márciusig pedig a Palotaházban szombatonként 
kerül megrendezésre az egész országban egyedülálló programunk, a lovagi torna. A program során visszarepítjük Önöket a közel sem sötét, sokkal inkább csillogóan sokszínű középkorba.
A Szent György lovagrend tagjai egy látványos lovagi tornán mutatják be, hogy miképpen küzdöttek a harcosok a király és a királyné kegyeiért a 14. századi Visegrádon.
A programok kezdetén egy királyt és egy királynét választanak a lovagok a közönség tagjai közül, akiket királyi palástokba öltöztetnek és megkoronáznak.
A király felszólítására bevonulnak a lovagok, akik középkori fegyvereikkel célzó és bajvívó tudásukat bizonyítják a királyi párnak és meghívott vendégeiknek.
A párviadalok valósághűen és izgalmasan, esetenként humorral idézik fel a középkori lovagok bátorságát és vakmerőségét. Műsorainkat királyi vadászölyv reptetése is színesíti.
A műsor zárásaként vendégeinknek lehetősége nyílik a középkori fegyvereket a lovagok segítségével kipróbálni.
A bemutató előtt vagy után lehetőséget biztosítunk étkezésre a Reneszánsz Étteremben.
Programjainkat 30 főtől bármely időpontban megrendezzük. A bemutató magyar, német, angol és olasz nyelveken folyik, egyéb más nyelveken tolmács segítségével történik a műsor levezetése.


Cikk folytatása